Laponija

Provedite 6 nezaboravnih dana u gostima kod Djeda Mraza. Obiđite djedovu poštu i radionicu igračaka, pecite kolače sa Bakom Mraz, skočite preko artičkog kruga, provozajte pseću zapregu, uživajte u safariu sa sobovima, doživite nezavoravno veće u divljini uz sjeverno svjetlo, posjetite ledeni park… Stvorite sjećanje za cijeli život!

Laponija – Santa Claus Village


DOM DJEDA BOŽIĆNJAKA

 
Smješteni u selu Djeda Božićnjaka, djedicu možete susresti svaki dan – i to dok prelazite Arktički krug. Tradocionalna laponska koliba u Rovaniemiu može postat i Vaš dom na nekoliko dana!
Kada je Djed Božićnjak proglasio Rovaniemi svojim domom, ispričao je kako je njegov dom na Ear Mountainu (Korvatunturi) otkriven početkom prošlog stoljeća i kako se ova dobro čuvana tajna pročula širom svijeta. Kako bi ipak sačuvao privatnost svoje tajne lokacije Djedovi su vilenjaci odlučili izgraditi mjesto gdje će Djed Božićnjak susretati ljude iz okolice i cijeloga svijeta na Sjevernom Arktičkom krugu.
Djed Božićnjak provodi svoje vrijeme u Selu Djeda Božićnjaka svaki dan u godini kako bi provodio svoju životnu misiju uljepšavanja dječjih života i poticao ljubaznost odraslih i pritom širio poruku mira,  ljubavi i Božićni duh širom svijeta. Rovaniemi je službeno dom Djeda Božićnjaka..


PARK DJEDA BOŽIĆNJAKA

 
Po dolasku u Rovaniemi možda ćete biti umorni, ali previše uzbuđeni da bi zaspali. Ipak, uvucite se u topao krevet, ušuškajte se i polako utonite u san, vjerujte, sljedećih nekoliko dana činit će Vam se da se iz sna niste ni probudili. Već drugo jutro možete zakoračit u bajku i provesi dan s Djedicom i njegovim vilenjacima.
Uđite u Djedičin ured i Poštu u kojoj vilenjaci vrijedno razvrstavaju pisma dječice iz cijeloga svijeta.
Posjetite tvornicu igračaka i vilenjačku radionicu.
Svakako prođite vilenjački tečaj kako bi ste stekli Diplomu Djedovog Vilenjaka
Posjetite Ledenu galeriju, Ledeni bar i upoznajte Ledenu princezu. Ako zavirite u Bakinu kuhinju možda se dočepate recepta za najbolje Božićne paprenjake.
Još Vas mnoga iznenađenja i avanture očekuju u posjetu Djedu Božićnjaku.


SNOWMANS WORLD

 

Treći dan snježne avanture rezervirajte je za sasvim sigurno NAJKUL mjesto u Djedičinom Selu. Snjegovićev svijet nudi mnoštvo zimskih radisti i ledeni ambijent na Arktičkom krugu. Zabavite se s pravim Snjegović likovima, divite se galeriji ledenih skulptura i uživajte piće iz ledenih čaša.


NOĆNI SAFARI UZ SOBOVE

Kažu da je četvrtog dana Bog stvorio svijetila na svodu nebeskom. Sunce da upravlja danom, i mjesec da upravlja noću, i zvijezde: da svjetle i da budu znaci vremena, dana i godina.
Četvrtog dana divite se tom Božjem djelu i osluhnite noćnu divljinu Laponije uz sobove. Noćni safari uključuje vožnju tradicionalnim saonicama koje vuku sobovi kroz tihu sniježnu šumu.
Posebno je iskustvo provesti večer uz logorsku vatru i ispijati Glog uz miris pečenih kobasica. Kava skuhana na otvorenoj vatri posebnog je okusa i sigurno će Vas ugrijati u hladnoj većeri dok promatrate Sjeverno svijetlo i sjajne zvijezde na Laponskom nebu.

 


HUSKY SAFARI

Otići na daleki sjever a ne osjetiti uzbuđenje jurnjave psećom zapregom jednostavno ne smijete. Petoga dana učinite upravo to. Entuzijazam haskija u trku, atmosfera starih vremena i egzotična Laponija ostat će Vam zauvijek u sjećanju.
Upoznat ćete Sibirske huskyje, maziti se s psićima i uživati u brzini saonica a na kraju ćete se okrijepiti toplim napitkom uz pucketanje vatre. 

 

CIJENA ARANŽMANA

 

Ponuda putovanja vrši se na zahtjev zbog velikih razlika u cijeni avio karata ovisno o datumu polaska i cijeni smještaja koja bitno varira također ovisno o datumu putovanja. Prilikom organizacije putovanja, ponudit ćemo Vam sve predložene aktivnosti koje potom možete mijenjati ovisno o preferencijama. U blizini Roveniemia nalaze se i skijališta pa je moguće organizirati odlazak na skijanje s najmom opreme na skijalištu.